Megjelenítés módja:
 
Előző 1 670 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Rántott és Orly ponty

Hozzávalók

a rántotthoz:
4, ujjnyi vastag, patkó alakú pontyszelet (egyenként kb. 15 dkg) vagy 60 dkg pontyfilé
1 kiskanál só (még jobb,
ha halétel-f?szerkeverék)
10 dkg liszt, 3 tojás
12 dkg zsemlemorzsa
az orlyhoz:
60 dkg pontyfilé
1 kiskanál + 1 mokkáskanál só
(még jobb, ha halétel-
f?szerkeverék)
20 dkg liszt, 3 dl sör
3 tojás, 3 ev?kanál olaj
mindkett? sütéséhez:
b?ven olaj

      A rántott módozathoz a pontypatkókat el?re besózzuk. Ha pontyfiléb?l készítjük, akkor a halat ? miután leb?röztük ? 4 egyforma szeletre vágjuk, így sózzuk be. Bármelyikkel is dolgozunk, utána lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. B?, közepesen forró olajban oldalanként kb. 3 percig sütjük, szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Tálalhatjuk rizzsel és tartármártással, de kiváló a majonézes burgonyával is. Az orlyi módozathoz a pontyfilét leb?rözzük, majd másfél ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és egy kiskanál sóval megszórjuk. A lisztet a sörrel, a tojások sárgájával, az olajjal és 1 mokkáskanál sóval simára keverjük, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A halcsíkokat a masszába mártjuk, és b?, közepesen forró olajban 4-5 perc alatt ki-sütjük, közben húsvillával alányúlva megforgatjuk, nehogy megégjen. Szalvétára téve lecsöpögtetjük. Párolt rizs és tartármártás illik hozzá.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 604 kcal / 2545 kJ.
Italajánlat: száraz rosé.

Jótanács: ? A rántott változatnál a zsemlemorzsa felét zabkorpával is helyettesíthetjük..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY