Megjelenítés módja:
 
Előző 1 382 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pacal hidegen

Hozzávalók

80 dkg konyhakész pacal
2 babérlevél
néhány szem fekete bors

1 kisebb vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 ev?kanál fehérborecet vagy fél citrom leve
fél csokor kapor

      A pacalt lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi b?ven ellepi. A babérlevéllel meg a borssal f?szerezzük, megsózzuk. A megtisztított vöröshagymát 2 gerezd fokhagymával együtt hozzáadjuk, és az ecettel ízesítjük. Lefödve, kis lángon puhára f?zzük. Levében hagyjuk kih?lni, majd lecsöpögtetjük. Utána kb. 20x20 centis darabokra vágjuk, bolyhos oldalával lefelé fordítva deszkára fektetjük. A maradék fokhagymát présen áttörjük, és a pacal sima oldalára kenjük. A fölaprított kaporral f?szerezzük, és összetekerjük, akár a bejglit. Szorosan alufóliába csomagoljuk, majd néhány órára h?t?szekrénybe tesszük. Tálaláskor 2-3 milliméter vastagon fölszeleteljük. El?ételként kínáljuk.


Elkészítési id?: 2 óra 30 perc + a pacal dermesztése.
Egy adag: 388 kcal / 1622 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY