Megjelenítés módja:
 
Előző 1 331 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Babos pacal

Hozzávalók

80 dkg pacal

néhány szem fekete bors
fél citrom leve
1 kisebb vöröshagyma
2 babérlevél
20 dkg piros, úgynevezett vesebab (konzerv is lehet)
4-5 ev?kanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 közepes vöröshagyma
10 dkg paradicsompüré
?rölt bors
1 mokkáskanál kakukkf?
2,5 dl vörösbor
20 dkg füstölt kolbász

      A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Sóval, egész borssal, citromlével meg fölszeletelt vöröshagymával ízesítjük, beledobunk 1 babérlevelet, és kb. 2 óra alatt puhára f?zzük. Utána lesz?rjük, nagyobb kockákra vágjuk. Közben a beáztatott babot enyhén sós, babérlevéllel f?szerezett vízben puhára f?zzük, ugyancsak lesz?rjük. Az olajon megfuttatjuk a présen áttört fokhagymát és a megtisztított, fölaprított vöröshagymát. A paradicsompürével egy kicsit tovább pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkf?vel f?szerezzük, majd ráöntjük a bort. A pacalt, a babot meg a karikákra vágott kolbászt hozzáadjuk, meg-megkeverve 5 percig f?zzük. Sós burgonya illik köretnek hozzá.


Elkészítési id?: 2 óra 40 perc.
Egy adag: 852 kcal / 3980 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY