Megjelenítés módja:
 
Előző 1 103 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sertésmáj mustáros morzsában

Hozzávalók

4 nem túl vastag szelet sertésmáj (egyenként 14 dkg)
6 ev?kanál vörösbor
1 vöröshagyma
8 dkg vaj
2 kiskanál kapribogyó
1 kiskanál zöld bors
5-6 dkg zsemlemorzsa
2 ev?kanál mustár
1,2 dl tejszín

      A májat a borral meglocsoljuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a vajon, közepes lángon megfuttatjuk. A kapribogyót meg a zöld borsot a morzsával együtt beleszórjuk. 2-3 percig pirítjuk, míg az utóbbi aranysárga nem lesz. Ekkor a mustár meg a tejszín is belekerül. A boros májat tepsibe rakjuk, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 5-6 percig pároljuk, majd a f?szeres masszát a szeletekre halmozzuk, és a süt?be visszatolva 6 perc alatt megsütjük. Ezalatt a máj omlós puha lesz, és a teteje is megpirul. F?tt burgonya és paradicsomsaláta illik hozzá.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 519 kcal / 2170 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY