Megjelenítés módja:
 
Előző 1 637 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kolbászleves

Hozzávalók

1 közepes vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
30 dkg paraszt- vagy házikolbász (lehet füstölt is)
1 csapott ev?kanál édesnemes pirospaprika
25-25 dkg fagyasztott zöldborsó és zöldbab
2 gerezd zúzott fokhagyma
fél mokkáskanál ?rölt köménymag
1 kiskanál cseresznyepaprika-krém
1 babérlevél
1 kiskanál só
1-1 dl tejföl és tejszín
1 kiskanál liszt
fél citrom leve
1 kiskanál mustár
1 kiskanálnyi fölaprított friss vagy feleannyi szárított tárkonylevél

      A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, lábasban, az olajon, kis lángon 5 perc alatt megfonnyasztjuk. A kolbászt - miután b?rét lehúztuk - karikákra szeljük. Igyekezzünk olyan fajtát választani, amelyik szépen vágható, nem esik szét, így biztosan nem is f? szét. A hagymára dobjuk, közepes lángon 1-2 percig pirítjuk. A pirított kolbászt a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadjuk. Nagy lángra állítjuk, 1 liter vizet öntünk rá. A zúzott fokhagymával, a köménnyel, a paprikakrémmel és a babérral f?szerezzük, megsózzuk. 10 percig f?zzük, ezalatt a borsó és a bab is megpuhul. Közben a tejfölt a tejszínnel, a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverjük. A levesb?l fél mer?kanálnyit a tejfölös keverékbe teszünk, elkeverjük, majd a föv? levesbe öntjük. 2-3 percig kis lángon f?zzük, ezalatt leve kissé bes?r?södik. Ha kell, utánaízesítjük, végül a tárkonnyal f?szerezzük.


Elkészítési id?: 55 perc.
Egy adag: 569 kcal / 2379 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY