Megjelenítés módja:
 
Előző 1 688 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók

1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ev?kanál olaj
25 dkg darált sertéshús
2 tojás
5 dkg búzadara
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 kiskanál ételízesít? por
1 liter sz?rt húsleves (leveskockából is lehet)
2 dl tejföl
1 ev?kanál liszt
2-3 ág friss tárkony (szárított is lehet)
fél citrom
csipetnyi porcukor

      A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajon üvegesre sütjük, kih?tjük, majd a hússal, a tojással és a búzadarával összedolgozzuk. Megborsozzuk, az ételízesít?vel f?szerezzük, lefedve, h?t?szekrényben 30 percig pihentetjük. A levest fölforraljuk, a húsos masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a levesbe dobva gyöngyöz? forralással 20 percig f?zzük. A tejfölt és a lisztet simára keverjük, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük. 5 percig f?zzük, végül az apróra vágott tárkonylevéllel f?szerezzük; pár csepp citromlével vagy tárkonyecettel meg a cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 452 kcal / 1890 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY