Megjelenítés módja:
 
Előző 1 792 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kelbimbós tészta

Hozzávalók

(2 személyre)
25-30 dkg kelbimbó (fagyasztott is lehet)
ételízesít? por
fél csomag (25 dkg) fodros kockatészta
1 kis fej vöröshagyma
4-5 dkg vaj vagy 3-4 ev?kanál olaj
kb. 2 dl tej
só, ?rölt bors
késhegynyi reszelt szerecsendió
1 tojás
a tál kikenéséhez:
egy kevés vaj
a tetejére:
3 ev?kanál tejföl

      A kelbimbót megtisztítjuk (a fagyasztottat nem kell), majd ételízesít?s vízben puhára f?zzük. Ez nem több mint 20 perc; utána lesz?rjük. A tésztát szintén ételízesít?s vízben kif?zzük, lecsöpögtetjük. A megtisztított hagymát lereszeljük, az olvasztott vajon megfonnyasztjuk. A puha kelbimbót hozzáadjuk, majd villával vagy burgonyatör?vel pépesre törjük. Annyi tejet öntünk alá, hogy 2-3 percnyi forralással krémes állagú legyen. Megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval f?szerezzük, a t?zr?l lehúzva a tojássárgájával gazdagítjuk. A jól megszikkasztott tésztával összekeverjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát egyenletesen, kivajazott t?zálló tálba simítjuk. A tetejét tejföllel vékonyan megkenjük, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Egytálételként és köretként egyaránt kit?n?.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 698 kcal / 2918 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY