Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1028 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Cukormentes almás pite

Hozzávalók

(kb. 30 szelethez)
a tésztához:
20 dkg margarin
50 dkg liszt
2 dl tejföl
1 tojás
8 dkg mesterséges édesít?por
a töltelékhez:
1 kg savanykás alma
kb. 1 ev?kanál ?rölt fahéj
8 dkg mesterséges édesít?por
3-5 ev?kanál zsemlemorzsa (lehet búzacsíra is)
a tetejére:
1-2 ev?kanál mesterséges édesít?por

      El?ször a tölteléket készítjük el. Ehhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, a fahéjjal és az édesít?vel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát is beledolgozzuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezzük. A maradékot a többi tésztához valóval jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 25-30 percig sütjük. Kicsit h?lni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesít?port szitálunk a tetejére. Folpackkal letakarva sokáig friss marad.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 153 kcal / 640 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY