Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1118 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kakaós torta

Hozzávalók

(10 szelethez)
a tésztához:
5 tojás
5 dkg mesterséges édesít?por
3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg liszt
a forma kikenéséhez:
egy kevés vaj és liszt
a krémhez:
10 dkg vaj
8 dkg mesterséges édesít?por
5 dkg cukrozatlan kakaópor

      A tojások sárgáját az édesít?vel meg a kakaóval habosra keverjük. A lisztet is apródonként hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát kivajazott, belisztezett tortaformába töltjük és el?melegített süt?ben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses süt?ben 155 °C) kb. 25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg kih?l. A krémhez a vajat jól kikeverjük, közben az édesít?port meg a kakaót is hozzáadjuk. A tésztát lapjában elfelezzük, a krém kétharmadával megtöltjük. A maradék krém a tetejére és az oldalára kerül. 10 szeletet vághatunk bel?le.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 220 kcal / 920 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY