Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1257 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Príma pórétorta

Hozzávalók

(6 személyre)
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
csipetnyi só
2-3 ev?kanál hideg víz
a töltelékhez:
1 kg póréhagyma

5 dkg vaj
2 ev?kanál liszt
2,5 dl tej
2 dl tejföl vagy joghurt
1 tojás
fél mokkáskanál ?rölt bors

késhegynyi reszelt szerecsendió
7-8 dkg sajt
a forma kikenéséhez:
vaj

      A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, megsózzuk és gyors mozdulatokkal, a vizet kanalanként hozzáadva összegyúrjuk. Fóliába csomagolva h?t?be tesszük, amíg a töltelék elkészül. A pórét megtisztítjuk, és haragoszöld szárával együtt ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Enyhén sós vízben 2 percig f?zzük, majd lesz?rjük. A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, nehogy megégjen. A tejjel és a tejföllel fölöntjük, kevergetve 3-4 percig forraljuk, ezalatt mártásszer?en bes?r?södik. A t?zr?l levéve a tojást is beledolgozzuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval f?szerezzük. A jól lecsöpögtetett pórét és a lereszelt sajt kétharmadát beleforgatjuk. Egy 24 centi átmér?j?, alacsony perem? tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk. A pórés masszával egyenletesen megtöltjük, a maradék sajttal meghintjük. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 35 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 541 kcal / 2262 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY