Megjelenítés módja:
 
Előző 1 719 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Egri vadmalacpörkölt

Hozzávalók

70 dkg apróhúsnak való vadmalac (lapocka, lábszár, szegy)
1 nagyobb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ev?kanál olaj vagy 5 dkg zsír
1 csapott ev?kanál pirospaprika
fél kiskanál só
fél-fél mokkáskanál ?rölt bors és köménymag
1 cseresznyepaprika
10 dkg lecsó
1 dl egri bikavér

      A húst 2 centis kockákra, a lehéjazott hagymát finomra vágjuk. A fokhagymát péppé zúzzuk. Az olajon a hagymát aranysárgára sütjük, majd a pirospaprikával összekevert húst rádobjuk. 1-2 percig pirítjuk, a zúzott fokhagymával f?szerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, a köménymagot is beleszórjuk. A cseresznyepaprikát beletördeljük, a lecsót ráöntjük, és egy kevés vízzel hígítva, lefödve, kis lángon kb. 1 óra 40 perc alatt puhára pároljuk. Közben elföv? levét folyamatosan pótoljuk úgy, hogy a vége felé a bort adjuk hozzá.


Elkészítési id?: 2 óra.

Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY