Megjelenítés módja:
 
Előző 1 737 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Csirkemájas metélt zöldekkel

Hozzávalók

6 gerezd fokhagyma
2 piros csíp?s paprika vagy 1 púpozott kiskanál er?s paprikakrém
50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 kiskanál mustár
só, ?rölt bors
6 ev?kanál olívaolaj
30 dkg paraj (fagyasztott leveles paraj is lehet)
2 póréhagyma
50 dkg szélesmetélt
1 csapott ev?kanál fölaprított friss vagy feleannyi szárított origano
a tetejére:
4-5 ev?kanál reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja

      A fokhagymát présen áttörjük. A paprikát kimagozzuk, fölaprítjuk. A csirkemájakat az el?z?ekkel, a mustárral, egy kevés sóval meg borssal jól bedörzsöljük és 4 ev?kanál olajat is hozzákeverünk. Így hagyjuk állni, amíg a paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vízben megmossuk. Ezután lecsöpögtetjük, kissé fölaprítjuk. A pórét tisztítás után 2-3 darabra vágjuk, majd hosszában vékony csíkokra metéljük. Mindkét zöldséget külön-külön leforrázzuk, azaz enyhén sós vízbe szórva 2-3 percig f?zzük (a fagyasztott parajt nem kell), majd lesz?rjük, és hideg vízbe átszedjük, hogy egy kicsit felfrissüljön. A tészta f?zéséhez fazékba vizet töltünk, megsózzuk, fölforraljuk. A májat kevergetve 10-12 perc alatt serpeny?ben aranybarnára sütjük, majd 10 percig pihentetjük. Közben a tésztát az el?írás szerint kif?zzük (ez általában 10-12 perc), majd lesz?rjük, meleg vízzel leöblítjük. A leforrázott parajt és pórét jól lecsöpögtetjük, majd a maradék 2 ev?kanál olajon megfuttatjuk. A májat néhány vágással félkisujjnyi csíkokra vágjuk, a zöldségekhez adva átmelegítjük majd és a tésztát is beleforgatjuk. Jól megforrósítjuk, origánóval f?szerezzük. Tálaláskor reszelt parmezánnal és reszelt citromhéjjal meghintjük.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 807 kcal / 3374 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY