Megjelenítés módja:
 
Előző 1 749 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sajtos spagetti

Hozzávalók

2 burgonya
10-15 dkg fagyasztott zöldbab

40 dkg spagetti tészta
az öntethez:
1-1 maréknyi feny?mag és friss bazsalikomlevél
4-5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
4-4 dkg reszelt parmezán és valamilyen más kemény sajt
8-9 ev?kanál finom olaj

      El?ször az öntetet készítjük el. Ehhez a feny?magot a bazsalikomlevelekkel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel mozsárban péppé törjük, de az is jó, ha merül?mixerrel pürésítjük. Utána megsózzuk, a kétféle reszelt sajtot meg az olajat beledolgozzuk, félretesszük. A burgonyát megtisztítjuk, egycentis kockákra vágjuk és kb. 4 liter vízbe szórjuk. 5 percig f?zzük, majd a zöldbabot is beledobjuk. Megsózzuk, 2-3 percnyi f?zés után a spagettit is hozzáadjuk. Kb. 10 percig f?zzük, azután lesz?rjük. F?z?levéb?l 2-3 ev?kanálnyit a bazsalikomos öntetbe keverünk. A jól lecsöpögtetett tésztát ezzel a f?szeres öntettel összekeverve tálaljuk.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 760 kcal / 3177 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY