Megjelenítés módja:
 
Előző 1 295 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sajtos-parajos pulykamell

Hozzávalók

1 kisebb b?rös pulykamell (kb. 1,25 kg)
1-1 nagy vöröshagyma és sárgarépa
1 ág halványzeller
1 babérlevél
5-6 szem durvára ?rölt fekete bors
25 dkg parajlevél (fagyasztott leveles paraj is lehet)
3 dkg vaj
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió és ?rölt bors
8-10 dkg sajt

5 vékony szelet nem füstölt szalonna
2-3 ev?kanál olaj
1,5 dl fehérbor

      A pulykamellet b?rös oldalával lefelé deszkára fektetjük, majd éles, hegyes késsel kicsontozzuk. A húst megmossuk, leszárogatjuk, h?t?be rakjuk. A csontot földaraboljuk, teflonbevonatos lábasba töltjük, a megtisztított, apróra vágott zöldség felét rászórjuk. A babérlevelet rádobjuk, 6 deci vizet ráöntünk. Nagy lángon fölforraljuk, megborsozzuk, majd kis lángon kb. 1,5 órát f?zzük. Utána lesz?rjük. Az így kapott, híg, mártás s?r?ség? alapélnek 1,5 decinek kell lennie. Közben a paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olvasztott vajon 2-3 percig pároljuk - ezalatt jól összeesik -, majd megborsozzuk, a reszelt szerecsendióval f?szerezzük. Ha kih?lt, kinyomkodjuk, a kis kockákra vágott sajtot beleszórjuk. A pulykamell b?rét föllazítjuk (ezt úgy a legkönnyebb, ha két vagy három ujjal a b?r és a hús közé nyúlunk) és a húst a parajos-sajtos masszával megtöltjük. Húst?vel vagy fogvájóval két-három helyen megt?zzük, nehogy a töltelék kifolyjon. Húsos oldalát kissé besózzuk, kiolajozott tepsibe tesszük, majd a b?rös oldalát a szalonnaszeletekkel befedjük. A maradék fölaprított zöldséget az olajon 4-5 perc alatt megfuttatjuk, a bort hozzáadjuk. Az egészet a pulykamellre öntjük, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 45 percig sütjük, közben zöldséges levével gyakorta meglocsoljuk. Úgy 15 perccel azel?tt, hogy elkészülne, 2 szalonnaszeletet a tetejér?l leemelünk, és apróra vágunk. Ha a pecsenye kész, lecsöpögtetve deszkára tesszük, és 10 percig pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a mártást: a tepsiben összegy?lt zöldséges levet lábasba töltjük, a már kész 1,5 deci alaplevet ráöntjük, 3-4 percig forraljuk, majd lesz?rjük. Külön mártásoscsészében kínáljuk a fölszeletelt töltött pecsenyéhez. Párolt zöldségekkel adjuk asztalra.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 370 kcal / 1547 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY