Megjelenítés módja:
 
Előző 1 113 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sonkás-zsályás pulykatekercsek

Hozzávalók

4 szelet, egyenként kb. 10 dekás pulykamellfilé
só, ?rölt bors
12 friss zsályalevél
3 dkg vaj
4 vékony szelet sonka
2 ev?kanál olaj
2 ev?kanál konyak
3 dl sz?rt tyúkhúsleves (kockából is jó)
1,5 dl tejszín
1 csapott kiskanál liszt

      A hússzeleteket - két zsírpapírlap közé helyezhetjük - téglalap alakúra verjük, vigyázva, nehogy kiszakadjanak. Mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk. A zsályát apróra vágjuk, felét a húsra szórjuk. Mindegyik szeletre darabka vajat rakunk, amire sonkát fektetünk. Az így el?készített szeletek bal és jobb oldaláról kb. egy-egy centit középre hajtunk, majd a húst feltekerjük. Cérnával átkötjük, hogy véletlenül se nyílhasson szét. A maradék vajat az olajjal teflonbevonatos lábasban megforrósítjuk, majd a pulykatekercseket 2-3 perc alatt körös-körül el?sütjük benne. A konyakot és a húsleves felét ráöntjük, majd lefödve, kis lángon kb. 12 percig pároljuk. Közben a maradék levest a tejszínnel meg a liszttel simára keverjük, és a tekercsek levét ezzel s?rítjük. A maradék zsályával f?szerezzük. 2 percnyi forralás után tálalhatjuk is. Az eredeti recept szerint sült édesköményt kínálnak hozzá, de párolt rizs vagy egy kis párolt zöldség is megteszi.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 343 kcal / 1434 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY