Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1534 1 2 ... 1631  Utolsó


Pulykafondor boros gombamártással

Hozzávalók

60 dkg pulykamellfilé
só, ?rölt bors
4 ev?kanál olaj
a mártáshoz:
20 dkg csiperkegomba
fél fej vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
1 kiskanál liszt
5 dkg paradicsompüré
2 dl édes vörösbor
só, ?rölt bors
fél-fél csokor metél?hagyma és petrezselyem

      A pulykamellet négy egyforma szeletre vágjuk, egyenként, a rostokra mer?legesen további négy részre szeljük. Mindegyiket megolajozott hurkapálcára húzzuk úgy, hogy kétszer-háromszor megtekerjük. Megsózzuk, megborsozzuk, az olajban oldalanként kb. 3 percig sütjük. A boros gombamártással körülöntve, párolt rizzsel és uborkasalátával tálaljuk. A mártáshoz a gombát és a hagymát megtisztítjuk, mindkett?t apróra vágjuk, és az olajon teflonbevonatos lábasban 5-6 percig pirítjuk, zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, a paradicsompürét belekeverjük és 1 percig együtt pirítjuk. A borral fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, finomra aprított metél?hagymával és petrezselyemmel f?szerezzük. 2-3 percig forraljuk.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 372 kcal / 1555 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY