Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1092 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Gyümölcskenyér maradék tojásfehérjéb?l

Gyümölcskenyér maradék tojásfehérjéb?lHozzávalók (kb 24 szelet)

1 tojás, 15 dkg porcukor
18 dkg vaj, 5 dkg étcsokoládé
5 dkg tisztított mogyoró (legjobb az úgynevezett törökmogyoró)
10 dkg aszalt vagy cukrozott gyümölcs (birsalmasajt is lehet)
5 dkg mazsola
23 dkg rétesliszt
1 csomag (12 g) süt?por
1 csapott mokkáskanál só
5 tojásfehérje
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj
2 ev?kanál liszt

      A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük a legkönnyebb elektromos habver?vel, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább dolgozzuk. A csokoládét, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt kis kockákra vágjuk (az utóbbit vehetjük eleve így), majd a mazsolával együtt az el?z?ekhez adjuk. A lisztet a süt?porral összekeverjük, megsózzuk, azután ezt is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan nehogy összetörjön a gyümölcsös masszába forgatjuk. Egy egyliteres ?zgerincformát kivajazunk, belisztezünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk. El?melegített süt?ben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 50 percig sütjük. A formában hagyjuk kih?lni.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 154 kcal / 644 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 5 puttonyos `88.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY