Megjelenítés módja:
 
Előző 1 255 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Libacomb párolt káposztával és resztelt burgonyáva

Hozzávalók

4 kisebb libacomb (egyenként 35-40 dkg-os)

majoránna
a párolt káposztához:
1 kg lila káposzta
4 ev?kanál olaj
2 ev?kanál cukor
fél fej vöröshagyma
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt köménymag
1 mokkáskanál ?rölt bors
1 ev?kanál ecet
a resztelt burgonyához:
1,2 kg burgonya
2 szép vöröshagyma
5 dkg vaj
só, ?rölt bors
majoránna

      A libacombokat megsózzuk, a majoránnával bedörzsöljük, majd tepsibe rakjuk. Egy pohárnyi vizet aláöntünk, alufóliával letakarjuk, azután süt?ben, közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses süt?ben 155 °C) kb. 1 óra 50 perc alatt puhára sütjük. Közben a húst többször megforgatjuk, a fóliát pedig félid?ben leemeljük róla. Ha szép lassan sül, jó puha lesz. Amíg a liba készül, elkészítjük a köreteket. A párolt káposztához a káposzta torzsáját kivágjuk, a fejet vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. Az olajat lábasba öntjük és a cukrot világosbarnára pirítjuk rajta. El?ször a felaprított hagymát, majd a káposztát keverjük bele. Megsózzuk, a köménnyel meg a borssal f?szerezzük, majd lefödve, kis lángon 25-30 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük, végül az ecettel ízesítjük. A resztelt burgonyához a krumplit héjában megf?zzük, lesz?rjük. Ha kih?lt, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszel?n lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a vajon kissé megfuttatjuk. A burgonyát hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés majoránnával f?szerezzük és kevergetve, 4-5 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Szorosan kis mer?kanálba vagy formába nyomkodjuk, így borítjuk tányérra a párolt káposzta és a libacomb mellé.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc.
Egy adag: 997 kcal / 4168 kJ.
Italajánlat: vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY