Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1107 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Illatos mogyorósszívek

Hozzávalók

(kb. 34 darabhoz)
15 dkg finomliszt
15 dkg darált mogyoró
2 tojás
15 dkg porcukor
csipetnyi só
fél csomag süt?por
fél kiskanál reszelt citromhéj
1 csapott kiskanál mézessütemény-f?szerkeverék
10 dkg vaj
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj vagy zsír
a töltéshez:
20 dkg s?r? sárgabaracklekvár
a bevonáshoz:
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
a díszítéshez: 17 fél dióbél

      A lisztet és a mogyorót tálban összekeverjük, közepén mélyedést csinálunk. Ide kerül a tojás, a cukor, a só, a süt?por, a citromhéj és a mézessütemény-f?szerkeverék. A puha vajat a szélére szeleteljük, majd az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és lefedve, 1 órán át pihentetjük. Ezután a belisztezett gyúrólapon kb. fél centi vastagra nyújtjuk, szív alakú formával kiszúrjuk. Kizsírozott tepsire rakjuk, majd el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 10 perc alatt kisütjük. Ha kih?lt, lekvárral 2-2 süteményt összeragasztunk, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk és a fél diókat rátesszük. Jól záródó dobozokban 4 hétig is tárolhatjuk.


Elkészítési id?: 50 perc + pihentetés.
Egy adag: 137 kcal / 573 kJ.
Italajánlat: tokaji aszú.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY