Megjelenítés módja:
 
Előző 1 657 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Paprikás csirkeleves

Hozzávalók

(10 személyre)
1 közepes vöröshagyma
3 ev?kanál olaj vagy 3 dkg zsír
1 csapott ev?kanál pirospaprika
1 konyhakész csirke
1 csapott ev?kanál só
1-1 paprika és paradicsom
1-1 dl tejföl és tejszín
1 kiskanál liszt
1 csapott kiskanál cseresznyepaprika-krém
a reszelt tésztához:
1 tojás
csipetnyi só
kb. 10 dkg liszt

      A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olajon üvegesre sütjük. A pirospaprikával meghintjük, 1 deci vizet öntünk rá, és addig - 6-8 percig - f?zzük, míg zsírjára sül. Közben a csirkét 8 részre vágjuk: el?ször hosszában kettéhasítjuk, majd levágjuk a szárnyát úgy, hogy egy kis mellrész is maradjon rajta, ezután lecsapjuk a combját, majd a forgónál kettéhasítjuk. A húsdarabokat besózzuk, a paprikás hagymára dobjuk és kevergetve néhány perc alatt fehéredésig sütjük. Egy kevés vizet aláöntünk, lefedjük és kis lángon kb. 25 perc alatt félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a karikákra szelt paprikát és paradicsomot, 1 liter vízzel fölöntjük és lefödve, kb. 25 perc alatt puhára f?zzük. A tejfölt a tejszínnel meg a liszttel simára keverjük. Egy kevés forró levest belemerünk, majd az egészet a levesbe öntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt leve kissé bes?r?södik, ha kell, utánasózzuk, a cseresznyepaprika-krémmel ízesítjük. Az utolsó percben belef?zzük a reszelt tésztát is. Ez úgy készül, hogy a tojásból csipetnyi sóval meg a liszttel kemény tésztát gyúrunk és nagy lyukú reszel?n (amin az almát is szokás) lereszeljük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 527 kcal / 2203 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY