Megjelenítés módja:
 
Előző 1 570 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Citromos-tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók

1 kg csirke fels?comb
1 vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
1 babérlevél
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
2 sárgarépa
30 dkg csiperke
30 dkg fagyasztott zöldborsó
2 dl tejszín
1 ev?kanál liszt
fél citrom leve
1 ev?kanál mustár
1 kiskanálnyi fölaprított friss vagy feleannyi szárított tárkonylevél

      A combokat leb?rözzük, kicsontozzuk, húsukat egycentis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, kevergetve kb. 3 perc alatt, fehéredésig sütjük. A babérlevelet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet öntünk alá és lefödve kb. 30 percig pároljuk. Ezalatt a répát meg a gombát megtisztítjuk, az el?bbit egycentis kockákra, az utóbbit szeletekre vágjuk. Mindkett?t a csirkéhez adjuk, 4-5 percig pároljuk, majd 8 deci vízzel fölöntjük. 5 percnyi f?zés után a zöldborsóval gazdagítjuk. A tejszínt a liszttel, a citrom levével meg a mustárral jól összekeverjük, a levest ezzel s?rítjük. 2 percnyi f?zés után a tárkonnyal f?szerezzük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 616 kcal / 2575 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY