Megjelenítés módja:
 
Előző 1 560 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Bárány- vagy nyúzóleves

Hozzávalók

(6 személyre)
egy egész báránytüd?, szív, máj, nyelv
1 kg csontos bárányhús (a nyaki részb?l és az oldalasból)
2-2 kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér
2-3 dl tejföl
2-3 ev?kanál liszt
egy kiskanál só
8-10 szem fekete bors
egy kis csokor petrezselyem (vagy zellerlevél), apróra vágva
a tálaláshoz: f?tt tojás

      A 2x2 centis darabokra vágott bels?ségeket és a húst kb. 3 liter vízben lassú t?zön elkezdjük f?zni. Mikor fölforrt, habját leszedjük, hozzáadjuk a szemes borsot, a sót és az ujjnyi darabokra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor a húsok megf?ttek, a levest a tejföllel elkevert rántással berántjuk. Egy kis ideig még kavargatva f?zzük, majd tetejét petrezselyemzölddel vagy vágott zellerlevéllel megszórjuk. A f?tt tojásokat vékonyan fölszeleteljük, a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a forró levest.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY