Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1103 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Húsvéti kalács

Hozzávalók

2,6 dl tej
8 dkg cukor
2 dkg éleszt?
8 dkg margarin
20 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 tojássárgája
fél kiskanál só
késhegynyi ?rölt fahéj
1 narancs héja
6 dkg mazsola
a nyújtáshoz:
liszt
a tepsi kikenéséhez:
margarin
liszt
a tetejére:
tojás
1 ev?kanál nagyszem? cukor

      A tejet meglangyosítjuk, 1 decit kiveszünk bel?le, a cukorral ízesítjük, és az éleszt?t belemorzsoljuk. A margarint fölolvasztjuk. A kétféle lisztet a maradék tejjel és a fölfuttatott éleszt?vel és a tojássárgájával, megsózva összedolgozzuk. A tésztát ?rölt fahéjjal f?szerezzük, a narancs reszelt héjával ízesítjük, és az olvasztott margarint apránként hozzáadva hólyagosra dagasztjuk, közben a mazsolát is belegyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk, langyos helyen körülbelül 50 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd három egyenl? részre osztjuk. Enyhén meglisztezett deszkán rudakká sodorjuk, és hármas copffonással koszorú alakúra formázzuk. Egy tepsit margarinnal kikenünk, liszttel meghintjük, és a kalácsot belefektetjük. Felvert tojással lekenjük a kalács tetejét. 35 percig kelesztjük, és ismét lekenjük. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (220 °C) 10 percig, utána közepes lánggal (180 °C) 20-22 percig sütjük. A süt?b?l kivéve vizes ecsettel megkenjük, így szép fényes lesz. Végül rácsra téve h?lni hagyjuk. Még finomabb, ha mindhárom rudat megtöltjük (dióval, mákkal, túróval), és ezután fonjuk össze, így sütjük meg.


Elkészítési id?: 50 perc + kelesztés.
Egy adag: 633 kcal / 2641 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY