Megjelenítés módja:
 
Előző 1 421 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Vörösborban párolt sonka

Hozzávalók

1 közepes vöröshagyma
2 sárgarépagyökér
2 petrezselyemgyökér
80 dkg kötözött, füstölt sonka (tarja is lehet)
4 ev?kanál olaj
fél mokkáskanál ?rölt bors
2 kis babérlevél
1 mokkáskanál kakukkf?
fél csokor zellerzöld
1 gerezd fokhagyma
1-1 ev?kanál paradicsompüré és cukor
1 kiskanál liszt
4-5 dl vörösbor

      A zöldségeket megtisztítjuk, fölszeleteljük, és a sonkával együtt az olajon megpirítjuk. Megborsozzuk, a babérlevéllel, a kakukkf?vel, az összekötözött zellerzölddel és a fölaprított fokhagymával f?szerezzük. A paradicsompürével meg a cukorral rozsdabarnára pirítjuk, majd a húst kiemeljük. A f?szeres zöldséget a liszttel meghintjük, kb. 4 deci vízzel meg a fele borral fölöntjük, és kevergetve fölf?zzük. A füstölt sonkát belerakjuk, lefödve, kis lángon kb. 2 óra alatt puhára f?zzük, közben elföv? levét vízzel és egy kevés borral pótoljuk. Ha kész, a húst lecsöpögtetve deszkára fektetjük, és - miután a zsineget lefejtettük róla - fölszeleteljük. A zöldséges mártást átsz?rjük, a maradék borral fölforraljuk. Ha kell, utánasózzuk, esetleg egy kevés cukorral is ízesítjük, végül a húsra öntjük. Burgonyapüré illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 655 kcal / 2738 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY