Megjelenítés módja:
 
Előző 1 859 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


F?szeres koszorú

Hozzávalók

a tésztához:
2 dkg éleszt?
2,5 dl tej
50 dkg liszt (fele rétes- és fele finomliszt)
1,5 kiskanál só
1 kiskanál cukor
6 dkg vaj
1 tojás
a töltelékhez:
8 ev?kanálnyi apróra vágott vegyes zöldf?szer (petrezselyem, kapor, metél?hagyma, bazsalikom, rozmaring, kakukkf?)
a tetejére:
tojás

      Az éleszt?t egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval együtt tálban jól összedolgozzuk - még jobb, úgy 45 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd két cipóba osztjuk, mert két koszorú készülhet bel?le. A tésztát belisztezett deszkán 2 milliméter vékony téglalappá nyújtjuk, az apróra vágott zöldf?szerrel megszórjuk, majd a hosszabbik felér?l indulva felhengergetjük. Koszorú alakúra hajtjuk, a tésztavégeket vízzel megkenjük, és jól összetapasztjuk. Süt?papírral bélelt tepsire fektetjük. A tésztatekercs küls? peremét 3-4 centinként másfél centi mélyen bevagdossuk, ez sütés közben szépen szétnyílik. 20 percig kelni hagyjuk, majd a tetejét megkenjük tojással, és közepesen meleg süt? középs? rácsán (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 671 kcal / 2805 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY