Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1121 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kalácsnyuszi

Hozzávalók

2 nyuszihoz
a tésztához:
50 dkg liszt (fele rétes- és fele finomliszt)
1,5 kiskanál só
2 dkg éleszt?
4 kiskanál cukor
6 dkg vaj
2,5 dl tej
1 tojás
1 citrom reszelt héja
a díszítéshez:
4 nagy szem mazsola

      A tésztát a reszelt citromhéjjal ízesítve bedagasztjuk, majd 2 adagba osztjuk. Mindegyikb?l 2 nagy golyónyit formálunk, a testnek és a fejnek, 3 kisebbet a mancsoknak és az orrnak, 2-2 oválisat pedig a füleknek és a tappancsoknak. A darabokból vizes kézzel összeállítjuk a nyuszit. Süt?papírral bélelt tepsire fektetjük, és 20 percig kelni hagyjuk. Végül felvert tojással megkenjük és a füleket, a mancsokat meg a lábakat ollóval bevagdosva megmintázzuk, a mazsolákat szemnek és a mancs díszítésére a tésztába nyomkodjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 25 percig sütjük.


Elkészítési id?: 70 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY