Megjelenítés módja:
 
Előző 1 709 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldborsóleves

Hozzávalók

(8 személyre)
3-3 sárgarépa, petrezselyemgyökér és burgonya
fél fej karalábé
1 cikk zeller (általában fele akkora, mint a karalábé)
1 kisebb vöröshagyma

kb. 1,2 kg frissen kifejtett vagy fagyasztott zöldborsó (2 üveg 0,5 literes konzerv is lehet)
1 tyúkhúsleveskocka
8 ev?kanál olaj
3 ev?kanál liszt
1 ev?kanál édesnemes pirospaprika
a tetejére:
1 csokor petrezselyem

      Az összes zöldséget megtisztítjuk, és a hagyma kivételével kis kockákra vágjuk, a hagymát kettéhasítjuk. 3 liter vizet kb. 1 ev?kanál sóval fölforralunk, a zöldségeket beleszórjuk. Közepes lángon, lefödve 5 percig f?zzük. Hozzáadjuk a zöldborsót - ha konzerv, akkor azt levével együtt -, belemorzsoljuk a leveskockát, és lefödve sz?k negyedóra alatt puhára f?zzük. Közben az olajból és a lisztb?l zsemleszín? rántást készítünk. A t?zr?l lehúzva pirospaprikával ?színezzük?, és megvárjuk, amíg kih?l. 1-2 mer?kanálnyit a levesb?l (a s?r?je nélkül) belemerünk, simára keverjük, a levesbe öntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt kissé bes?r?södik. Lefedve hagyjuk kih?lni, ugyanis - egy kis id? vagy akár egy nap elteltével - kicsit összeérik és még finomabb. Tálaláskor - miután a hagymát kidobtuk bel?le - a tetejét fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Csirkeszárnyak is kerülhetnek bele, amit majdnem puhára f?zünk, miel?tt a zöldségek a levesbe kerülnek.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 284 kcal / 1188 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY