Megjelenítés módja:
 
Előző 1 404 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sült malac egészben

Hozzávalók (10-12 személyre)

1 kisebb, konyhakész malac egészben (kb. 6 kg)
2 csomag Kotányi magyaros f?szerkeverék, olaj, 1 üveg sör
15 dkg szalonna egyben

      A malac b?rét leperzseljük vagy éles késsel megkapargatjuk, hogy az esetlegesen rajta maradt sz?rszálakat eltávolítsuk róla, de vigyázzunk, nehogy a b?rét fölsértsük. Ezután a malacot kívül-belül b? vízzel megmossuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. A hátára fektetjük, a gerinccsontját hosszában behasítjuk (különben sütés közben a malac meghajlik) és a lábait a térdhajlatnál levágjuk. A malac belsejét megf?szerezzük, majd legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a f?szerek jól átjárják. Egy tepsire fémrácsot (grillrácsot) fektetünk. A malacot tisztára mosott fahasábra vagy pezsg?süvegre ráhúzzuk, hogy kifeszüljön és sütés közben a formáját megtartsa. A rácsra tesszük, füleit meg a farkát olajjal megkent alufóliába csomagoljuk, nehogy megégjenek. Süt?ben, a közepesnél kisebb lánggal (160-170 °C; légkeveréses süt?ben 150 °C) kb. 2 óra 30 percet sütjük, közben sörbe mártott szalonnával gyakran kenegetjük. Elkészültét úgy ellen?rizzük, hogy villával a nyakába szúrunk (itt a legvastagabb), és ha a kifolyó lé tiszta, nem véres, akkor a pecsenye megsült. Ha sütés közben a malac b?re felhólyagosodik, a tüzet kissé mérsékeljük, a hólyagokat pedig szúrjuk ki. Ha nem azonnal kínáljuk, akkor fejét vágjuk le (tálaláskor visszailleszthetjük), mert ott keletkezik a legtöbb g?z, amit?l a b?re fölpuhul.


Elkészítési id?: 3 óra + pihentetés.
Egy adag: 577 kcal / 2412 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi Kékfrankos `97.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY