Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1163 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kürtösfánk

Hozzávalók

1 kg 20 deka liszt,
4 deka éleszt?,
1 liter tej,
10 deka cukor
fél kávéskanál só,
3 tojássárgája,
1 kávéskanál zsír.

      Az éleszt?t 3 deci langyos cukrozott tejben megkelesztik, hozzáadják a liszthez, amelybe beleteszik a cukrot, sót, tojássárgáját és a zsírt is, még hozzáöntik a 7 deci langyos tejet. Összekeverik, jól kidagasztják. Ha megkelt, lisztezett táblán, kötélszer?, hosszú darabokra nyújtják. Szabad t?z parazsánál a kürtösfánk süt?fáját lezsírozva átmelegítik. A tésztát feltekerik a fára, a felvert tojással gyorsan megkenik, cukorral kevert darabos dióval meghintik, zsírral locsolgatják, majd forró olajban vagy zsírban kisütik.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY