Megjelenítés módja:
 
Előző 1 890 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Laska

Elkészítés

Lisztb?l tésztát gyúrtak sóval, vízzel. Mikor jól meggyúrták, cipókat csináltak, és kis pihenés után kerekre elnyújtották, rágömbölyítették a sodrófára, a kemence szájához vitték, s a "láng el?tt pirút". Ha az egyik oldala kész volt, megfordították, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Mikor ropogósra pirult, kézzel darabokra tördelték, beletették a tésztaszed?be s leöntötték forró vízzel. Leginkább káposztával és kenyérmorzsával ették. A káposztát pirítás után megborsozták. A kenyérmorzsát úgy készítették, hogy a szikkadt kenyér belét elmorzsolták, és zsírban megpirították. A laskatésztából levest is készítettek. A rántást felöntötték vízzel, felforralták és ráöntötték a laskára.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY