Megjelenítés módja:
 
Előző 1 302 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Stefánia pulykavagdalt

Stefánia pulykavagdaltHozzávalók

1,2 kg pulyka fels?comb
1 közepes vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
3 ev?kanál olaj
18 dkg zsemlemorzsa
2,5 dl tejszín, 2 tojás
2 nagyobb gerezd, zúzott
fokhagyma
1 csapott ev?kanál só
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
1- 1 kiskanál csemege
pirospaprika és majoránna
8 f?tt tojás
a formáláshoz:
4-5 ev?kanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
5-6 ev?kanál olaj

      A pulykacombokról a b?rt lefejtjük, majd a húst kicsontozzuk, azaz a közepén lév? egyetlen csontot apró vágásokkal ?körbejárjuk?, majd könnyedén kiemeljük. Ha maradna rajta valamennyi hús, cseppet sem kell bánkódni: bármilyen zöldségleves ízét gazdagítja, ha belef?zzük, de készülhet bel?le csontleves is. Ezután a húst felkockázzuk, majd kis vagy közepes lyukú tárcsán ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselyemmel együtt finomra vágjuk és az olajban, közepes lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. A húshoz adjuk a többi hozzávalóval együtt, majd alaposan összegyúrjuk. A masszát elfelezzük, zsemlemorzsával behintett gyúrólapra tesszük és egyenként, nedves vagy a morzsába mártott kézzel kb. 25x20 centis, ujjnyi vastag téglalappá lapítjuk. Kezünk élével közepüket kissé kimélyítjük, ide kerülnek egymás mellé a f?tt tojások. A tojások mindkét végéb?l célszer? egy kis szeletet levágni, így jobban egymáshoz simulnak. A húsos masszát mindkét oldalról a tojásokra hajtjuk, majd a húsrudakat a morzsában kissé meghempergetjük, nehogy sütés közben szétnyíljanak. Egy kb. 25x20 centis tepsit kiolajozunk, a vagdaltakat belefektetjük. Tetejüket olajjal megkenjük, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 40 percig sütjük. Felszeletelve, hidegen, melegen egyaránt finom. El?bbi esetben paprika- és paradicsomszeletekkel, az utóbbiban burgonyapürével kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 727 kcal / 3039 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi Chardonnay `99.

Jótanács: ? A tojásokat hideg vízben kell feltenni f?ni, kb. 1 ev?kanál só kíséretében, és kis lángon a forrástól számított 8-9 percig f?zni. Ezután hideg vizet kell rájuk csurgatni, amíg ki nem h?lnek. ? A vagdalt tepsiben összegy?lt zsírjából pecsenyelevet is f?zhetünk. Ehhez kis lábasba sz?rjük, 1 mokkáskanál paradicsompürével és 1 csapott kiskanál liszttel 2-3 percig pirítjuk. Kb. 2 deci vízzel fölöntjük, 2 percig forraljuk. Ezalatt híg mártáshoz hasonlóan bes?r?södik. Kissé megsózzuk. Tálaláskor nyakon öntjük vele a felszeletelt vagdaltat..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY