Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1120 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kakastaréj

Elkészítés: 42 deka grízeslisztet, 28 deka disznózsírt, 3-4 deci s?r?, de nem savanyú tejfölt, 10 deka porcukrot, késhegynyi sót lágy tésztává gyúrunk. Többször kinyújtjuk, összehajtogatjuk, 2 órát pihenni hagyjuk hideg helyen, 1/2 l darált mákból ízlés szerinti máktölteléket készítünk (lehet diós is). A kinyújtott tésztát 8x12 centis téglalapokra vágjuk, a tölteléket a téglalapok közepén hosszában végigtesszük, félbehajtjuk a lapokat, majd a töltelékig 1 1/2 centis távolságonként bevagdossuk, majd kakastarélyszer?re hajtjuk. Tojással kenjük, kristálycukorral hintjük, majd megsütjuk.
Forrás: Tar receptek

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY