Megjelenítés módja:
 
Előző 1 612 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Hekk falatkák kínai bundában

Hekk falatkák kínai bundábanHozzávalók két személyre
4-5 db hekk törzs (lehetőleg nem filézett, mert az vastagabb)
2 ek. szója szósz
4 ek. liszt
1 tojás
1 ek. méz
1 kávéskanál modenai balzsamecet
1 dl tej
2 ek tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 zacskó (300g) mirelit zöldség (olyan amiben nagyobb méretű zöldségek vannak, pl.: bébirépa, ceruzabab, karfiol, amiket lehet akár pálcikával is enni)

Használt eszközök

1 literes iCook fazék
1,5 literes kisméretű iCook serpenyő
kis méretű iCook tárolóedény
közepes méretű iCook kés

Elkészítés

Hal darabolás

A hekk törzseket egy deszkára fektetjük, majd a gerinc mentén mindkét oldalon végigvégjuk (kifilézzük). Ügyeljünk arra, hogy a törszek minél vastagabbak maradjanak, de ne kerüljön bele szálka. A kifilézett törzseket 1ű1-1,5 cm vastag darabokra végjuk keresztben, hosszában maradjon egézsben, így 1,5x4 cm-es darabokat kapunk. Bunda A tárolóedénybe tesszük a lisztet, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a tejet és a szója szósz felét (1 ek), végül simára keverjük. A bunda állaga egy kicsit lehet csak sűrűbb a palacsintatészta szokásos állagánál. Ha túl sűrű, akkor feleslegesen vastag lesz a bunda, ha túl híg, akkor pedig vékony. A megfeleő állagú bundát sóval, borssal, majorannával és bazsalikommal ízesítjük.

Tejfölös mártás

Egy bögrébe a három gerezd fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomóval, hozzáadjuk a tejfölt és a maradék 1 ek szójaszószt, valamint a modenai balzsamecetet. Az egészet állni hagyjuk.

Mézes bevonat

A méze egy evőkanál vízzel összekeverjük, és mikrohullámú sütőben felmelegítünk. Nem szabad felforralni, csak annyira kell felmelegíteni, hogy a méz folyós legyen, és jól elkeveredjen.

Zöld köret

A mirelit zöldséget még jegesen az 1 literes edénybe helyezzük, 3 ek vízet alá öntünk, sóval, borssal és bazsalikommal megszórjuk gyengéden, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk 10 percig. A párolás végére a répa és a ceruzabab is még kicsit roppanós kell legyen, nem szabad szét főzni őket.

Hal sütés

A 1.5 literes kis serpenyőben olajat hevítünk, majd a hal darabokat belemártjuk a bundába, megfogatjuk benne, majd a forró olajba tesszűk. Mivel hamar megsülnek, ne rakjuk be egyszerre az összes halat, inkább több adagban süssük, úgy könnyeb időben kivenni. A halakat kellemes barnára sütjük. Vigyázat, a bunda ne égjen meg, mert keserű lesz.

Tálalás

Egy kistányérra kiöntjük az összekevert mézes bevonatot, és megforgatjuk benne a még forró hal darabokat (nem muszály mindet, lehet nem mindenkinek tetszik a mézes bunda), majd az asztalra tesszük, hozzá csészékban kínálva tejfölös mártást, és a csípős öntetet. Pálcikával (vagy villával) a hal darabokat, és a párolt zöldséget az ízlésünknek megfelelő mártásokba mártogatva fogyasztjuk.
Forrás: Copas receptjei iCook edényekre

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY