Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1535 1 2 ... 1631  Utolsó


Pulykamell sajtmártással

Hozzávalók

4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt fekete bors
a mártáshoz:
4 dl tej
10-10 dkg reszelt eidami
és márványsajt
4 dkg vaj (esetleg 4 ev?kanál olaj)
2 csapott ev?kanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 tojássárgája
2-3 ev?kanál száraz fehérbor
?rölt fehér bors, só
a sütéshez:
4 ev?kanál olaj

      A hússzeleteket kissé kiverjük, inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A mártáshoz a tejet felforraljuk, a kétféle sajtot belszórjuk és kevergetve felolvasztjuk. A vajat ugyancsak felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne, félid?ben a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A sajtos tejet ráöntjük, habver?vel folyamatosan keverve 3-4 perc alatt mártás s?r?ség?re f?zzük. A t?zr?l lehúzzuk ? esetleg át is sz?rhetjük, hogy még bársonyosabb legyen ?, majd a tejszínnel elhabart tojássárgájával dúsítjuk. Ez a m?velet a legírozás. Végül a fehérborral ízesítjük, kissé megborsozzuk, ha kell, megsózzuk. Az olajat serpeny?be töltjük, kissé megmelegítjük és a húst oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük rajta. Papírtörl?re szedve lecsöpögtetjük, majd a sajtmártással leöntjük. Párolt rizs és zöldségek illenek köretnek hozzá.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 636 kcal / 2659 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Badacsonyi Rajnai Rizling `99.

Jótanács: ? Pulykamell helyett csirkemell-b?l is készíthetjük..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY