Megjelenítés módja:
 
Előző 1 161 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Hegyaljai tarkabableves kolbásszal

Hegyaljai tarkabableves kolbásszalHozzávalók

15-20 dkg tarkabab
2 kiskanál só, 3 babérlevél
1 vöröshagyma
20-25 dkg savanyú káposzta
6 ev?kanál olaj
2 ev?kanál liszt
4 gerezd fokhagyma
1 kiskanál pirospaprika
2 dl tejföl
2 ev?kanál 10%-os ecet
1 ev?kanál cukor
20 dkg lecsókolbász
1 csokor kapor
a tetejére:
1 dl tejföl

      A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöblítjük, lábasba szórjuk, 1,5 liter vízzel fölöntjük, megsózzuk. A babérlevelet beledobjuk, nagy lángon fölforraljuk. Közben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, 2 ev?kanál olajon megfuttatjuk. A néhány vágással rövidebbre aprított káposztát rászórjuk, és egy kevés vizet aláöntve kb. 15 percig pároljuk, majd a már félig puha babhoz öntjük, együtt puhára f?zzük. 2 ev?kanál olajon 2 ev?kanál lisztet világosra pirítunk, a zúzott fokhagymát óvatosan megfuttatjuk benne, majd a t?zr?l lehúzva a pirospaprikát is rászórjuk. Kissé hagyjuk kih?lni, majd hideg vízzel simára keverjük, és a káposztás babhoz öntjük. Meg-megkeverve 3-4 percig forraljuk, végül a tejföllel dúsítjuk. Az ecettel meg a cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. A karikára vágott kolbászt a maradék olajon megpirítjuk. Tálaláskor a levest a kolbásszal meg a finomra vágott kaporral megszórjuk, tejföllel díszítjük.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc + áztatás.
Egy adag: 640 kcal / 2676 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Tokaji furmint ?98).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY