Megjelenítés módja:
 
Előző 1 248 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Karácsonyi rakott pulykaérmék

Hozzávalók

kb. 60 dkg pulykaérem
(pulykamedalion néven kapható)
só, ?rölt fekete bors
20-20 dkg pulykamáj és csiperke
1 csokor petrezselyem
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, 2 tojás
3 ev?kanál zsemlemorzsa
fél kiskanál morzsolt kakukkf?
15 dkg pulykasonka, 2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
a tepsi kikenéséhez:
2 ev?kanál olaj

      A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kiolajozott, t?zálló tálba fektetjük, amekkorába pontosan belefér. A pulykamájat a tisztított gombával, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával ledaráljuk. Egy tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkf?vel f?szerezzük. A masszát a húsra halmozzuk, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a sajt kétharmadával és egy tojással összekeverjük, a rakottasra kenjük, majd el?melegített süt?ben, közepes lángon (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.


Elkészítési id?: 1 óra 25 perc.
Egy adag: 637 kcal / 2663 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki Sauvignon Blanc`99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY