Megjelenítés módja:
 
Előző 1 412 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Teljes malacsült pezsg?s káposztával

Hozzávalók

a pecsenyéhez:
1,5 kg malaclapocka
só, ev?kanál ételízesít? por
1 púpozott kiskanál majoránna
2 dl sör
10 dkg füstölt szalonna
a párolt káposztához:
1 kg lila káposzta
(fehér is lehet)
4 ev?kanál olaj
2 ev?kanál cukor
fél fej vöröshagyma
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt
köménymag
1 mokkáskanál ?rölt bors
2 dl pezsg?
1 ev?kanál ecet
a körethez:
1 tojás, 2 dl tej
15 dkg reszelt sajt
5 dkg húsos császárszalonna, só, csipetnyi reszelt
szerecsendió
60 dkg burgonya
a tepsi kikenéséhez: vaj

      A malachúst ha kell kicsontozzuk, majd néhány órával a sütés el?tt sóval, ételízesít? porral és majoránnával bedörzsöljük úgy, hogy a b?rét lehet?leg ne érje. T?zálló tálba vagy zománcos tepsibe fektetjük, és közepesen meleg süt?ben, sörbe mártogatott füstölt szalonnadarabkával kenegetve megsütjük. Kb. 1, 5 óra alatt a b?re üvegesen ropogós-piros, a húsa pedig vajpuha és omlós lesz. Amikor elkészült, a tepsib?l átemeljük egy deszkára, 10-15 percig állni hagyjuk, csak utána szeleteljük fel. A tepsiben maradt zsiradékhoz sört öntünk, és addig forraljuk, amíg a tepsi aljáról a megperzsel?dött húsfoszlányok ?leoldódnak?. Átsz?rjük, és kis tálkában a hús mellé kínáljuk. A párolt káposztához a káposzta torzsáját kivágjuk, a fejet vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. Az olajat lábasba öntjük, és a cukrot világosbarnára pirítjuk rajta. El?ször a hagymát, majd a káposztát keverjük bele. Megsózzuk, a köménnyel és a borssal f?szerezzük, majd lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük, félfövésnél a pezsg?vel meglocsoljuk, ha kész, az ecettel ízesítjük. A körethez a tojást a tejjel, a reszelt sajttal, és az apró kockákra vagdalt szalonnával ösz-szekeverjük, majd sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval f?szerezzük. A meghámozott, a chipshez hasonlóan felszeletelt (uborkagyalun a legkönnyebb) nyers burgonyát beleforgatjuk, majd vajjal vékonyan kikent zománcos tepsibe vagy t?zálló tálba terítjük. Közepesen forró süt?ben 45-50 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva tálaljuk a pecsenyéhez.


Elkészítési id?: 2 óra 30 perc.
Egy adag: 1110 kcal / 4640 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY