Megjelenítés módja:
 
Előző 1 137 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


30 perc menü: Paradicsomleves, Spagetti Böbe

30 perc menü: Paradicsomleves, Spagetti BöbeHozzávalók

a leveshez:
4 evôkanál olaj
1 púpozott ev?kanál finomliszt
2 ev?kanál paradicsompüré
1 kisebb vöröshagyma
1 liter 100%-os rostos vagy
házilag eltett paradicsomlé
só, ?rölt bors, porcukor
1 ág zellerzöld
2 ev?kanál bet?tészta
a f?ételhez:
1 közepes vöröshagyma
6 dkg margarin
50 dkg csirkemellfilé
25 dkg csiperkegomba
1+1 kiskanál só
1 kiskanál currypor
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín, 1 kiskanál finomliszt
40 dkg spagetti, 15 dkg leveles
paraj (fagyasztott is lehet)

      0. perc Lábasban annyi vizet teszünk fel forrni, hogy a tésztát kényelmesen kifôzhessük benne. A f?fogáshoz való hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és az olvasztott margarinon, közepes lángon 3 perc alatt megfonnyasztjuk. 4. perc A csirkemellet ceruzavastag csinos csíkokra vágjuk. A hagymára dobjuk, kicsit er?sebb lánggal 3 percig pirítjuk, közben néhányszor megkeverjük. 7. perc A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a húshoz adjuk, és nagy lángon 3 percig pirítjuk. Közben a víz már biztosan fölforrt. 1 kiskanálnyi sóval ízesítjük és a tésztát beledobjuk, a zacskón olvasható el?írás szerinti ideig, úgy 10-12 percig f?zzük. 12. perc A gombás csirkét a maradék sóval, a curryporral és a zúzott fokhagymával ízesítjük-f?szerezzük, végül a tejszínnel simára kevert liszttel 1-2 percig együtt forraljuk. Ezalatt kell?en bes?r?södik. 15. perc A paradicsomleveshez az olajat kissé megforrósítjuk, és a lisztet 1 perc alatt zsemleszín?re pirítjuk rajta. A paradicsompürével még 1 percig pirítjuk, a megtisztított vöröshagymát beledobjuk. A paradicsomlével felengedjük, kevergetve fölforraljuk. Közben kissé megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés porcukorral ízesítjük, és a zellerzöldet is beledobjuk. 2-3 percnyi f?zés után a bet?tésztát beleszórjuk és még 2-3 percig f?zzük. Ha a levest túlságosan s?r?nek találnánk, 1-2 deci vízzel hígíthatjuk. Amikor kész, a hagymát kiemeljük bel?le. 21?23. perc Amíg a leves f?, a paraj szárát gyorsan lecsipkedjük, a leveleket lemossuk; ha fagyasztottat használunk, akkor csak kicsomagoljuk. Ellen?rizzük, hogy a tészta puha-e. Ha jó, a parajt beledobjuk, még 1 percig együtt f?zzük, ezután lesz?rjük. Jól lecsöpögtetjük, és a tejszínes csirkeraguval összekeverjük. Minden kész, tálalhatunk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 777 kcal / 3248 kJ.
Italajánlat: f?ételhez száraz fehérbor Etyeki Sauvignon Blanc `00.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY