Megjelenítés módja:
 
Előző 1 534 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tökben sült

Hozzávalók

1 kisebb (kb. 4 kg-os) süt?tök
só, 1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg darált hús
1 ev?kanál currypor
6 dkg mazsola
15 dkg rizs
2 ev?kanál olaj
1 kiskanál csíp?s paprikakrém
3 tojás
3 dl tejszín

      A tök tetejér?l egy szeletet levágunk, magjait kikaparjuk. Húsát kivájjuk úgy, hogy kb. 1 centi vastag fala maradjon. A tök belsejét kissé besózzuk, kivájt húsát kockákra vágjuk. Az olajon a felaprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát üvegesre sütjük. A darált húst rádobjuk, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ekkor a tökkockákat hozzáadjuk, sóval és curryporral ízesítjük, majd lassú t?zön 10-12 percig pároljuk. Ezalatt a rizst puhára f?zzük, és a megmosott mazsolával együtt a húsos tökbe keverjük. Ezt a húsos-tökös tölteléket a kivájt tökhéjba töltjük, és egy t?zálló tálba vagy tepsibe állítjuk. A tojásokat felverjük, a tejszínnel és a paprikakrémmel simára dolgozzuk, a tetejére öntjük, végül a tököt fóliával lefedjük, és el?melegített süt?ben (180 °C-on; légkeveréses süt?ben 165 °C-on) b? másfél óráig sütjük. Az utolsó percekben a fóliát levesszük róla, hogy kissé megpiruljon. Cikkekre vágva kínáljuk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 655 kcal / 2738 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor somlói Tramini `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY