Megjelenítés módja:
 
Előző 1 555 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Árpagyöngyleves

Hozzávalók

20 dkg árpagyöngy
4 kisebb vörös-
vagy lilahagyma
5 ev?kanál olívaolaj
1 babérlevél
1-1 liter víz és er?leves
(leveskockából is készülhet)
só, ?rölt fekete bors
2-3 szelet szikkadt kenyér

      Az árpagyöngyöt folyó víz alatt leöblítjük, majd néhány órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután lesz?rjük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olaj felén, közepes lángon megfonnyasztjuk. A babért beledobjuk, a vízzel és az erôlevessel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd az árpagyöngyöt beleszórjuk. Lefödve, kis lángon kb. 45 percig f?zzük, végül utánasózzuk, megborsozzuk, ha túl s?r?nek találnánk - bár így az igazi - még egy kevés levessel hígíthatjuk. A maradék olajat tálaláskor locsoljuk bele. Levesbetétként külön tálkában kis kockákra vágott pirított kenyeret kínálunk hozzá.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY