Megjelenítés módja:
 
Előző 1 699 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tiroli gombócleves

Tiroli gombóclevesHozzávalók

1 vöröshagyma
6-7 dkg húsos füstölt szalonna
1 csokor petrezselyem
8 dkg vaj
35 dkg kenyérbél
2 tojás
1 pohár (2 dl) tej
2 evôkanál világos sör
2 púpozott ev?kanál
finomliszt
1 csokor petrezselyem, só
kb. 1,5 liter húsleves
(leveskockából is jó)

      A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, ahogyan a szalonnát és a petrezselymet is. Együtt az olvasztott vajra dobjuk, kevergetve, közepes lángon 6-7 percig pirítjuk. A kenyeret 2 centis kockákra vágjuk, az el?z?ekhez adjuk, nagy lángon 3-4 percig sütjük. A tojásokat a tejjel, a sörrel és a liszttel összekeverjük, azután az ízes kenyérkockákat beledolgozzuk. Ebb?l a masszából pingponglabdányi gömböket formálunk, enyhén sós, gyöngyözve föv? vízben 10-12 perc alatt kif?zzük. (Célszer? el?tte egy kiskanálnyit a vízbe engedni, mert ha túl lágy lenne a tészta, keverhetünk még bele lisztet.) Elkészültét úgy ellen?rizzük, hogy egyet a lábasból kiemelünk és kettévágjuk. Ha nem f?tt meg, a többit még pár percig a t?zön hagyjuk. Közben a levest fölforraljuk, a puha gombócokat sz?r?kanállal átemeljük bele.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 688 kcal / 2876 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY