Megjelenítés módja:
 
Előző 1 918 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Sajtos sárgarépafelfújt

Hozzávalók (6)

60 dkg sárgarépa

5 dkg Rama
margarin
5 dkg finomliszt
4 dl tej
fél mokkáskanál reszelt
szerecsendió
5 dkg reszelt
parmezánsajt
4 tojás
a formák kikenéséhez:
vaj, zsemlemorzsa

      A sárgarépát megtisztítjuk, fölszeleteljük és enyhén sós vízben puhára f?zzük. Ezután lesz?rjük, és áttörjük vagy merül?mixerrel pépesítjük. A margarint fölolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon. Ezután a tejet ráöntjük, és kevergetve 4-5 perc alatt s?r?re f?zzük. Akkor jó, ha majdnem elvá- lik az edény falától. A t?zr?l levéve kissé megsózzuk, a szerecsendióval fuszerezzük. A répapürét és a sajtot hozzáadjuk, a tojások sárgáját beledolgozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. 6 kisebb, azaz egyszemélyes pudingformát kivajazunk, morzsával behintünk, a répás masszával mindegyiket háromnegyedig töltjük. Tepsibe rakjuk, amibe annyi vizet öntünk, amennyi a formák feléig ér. Végül el?melegített süt?ben közepes lánggal (180 °C, légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 40 percig sütjük-pároljuk. Tányérra borítva tálaljuk, valamilyen ? például sajt- vagy tartár- ? mártás kíséretében.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 344 kcal / 1438 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Tramini 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY