Megjelenítés módja:
 
Előző 1 763 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Böjti takart

Hozzávalók

1 kg burgonya
10 dkg kenyérmorzsa
2 ev?kanál zsír
13 tojás, pirospaprika
10 dkg rizs
1 kg savanyú káposzta és
1 kg savanyúkáposzta-levél, liszt

      A burgonyát héjában megf?zzük, majd megtisztítjuk és összetörjük. A kenyérmorzsát 1 ev?kanál zsíron szép pirosra pirítjuk. Eközben 10 tojást megf?zünk, megtisztítunk és apróra vágunk. A tört burgonyát, a kenyérmorzsát, a f?tt tojást, a sót a maradék 2-3 nyers tojással, pirospaprikával és rizzsel összedolgozzuk. A savanyú káposztát leveleire szedjük. A burgonyás masszából gombócokat formálunk és a káposztalevelekbe takarjuk. Egy jó marék gyalult káposztát a fazék aljára szórunk, erre rakjuk a takartakat. Így rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Lassú t?zön megf?zzük. (Ha zsírt teszünk a tetejére, puhább lesz.) Gyenge rántást pirítunk, a pirospaprikával színezzük a káposztát, ezzel összeforraljuk és tálaljuk.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY