Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1242 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Parajtorta

ParajtortaHozzávalók (8 szelethez)

a tésztához:
1 közepes (12 dkg)
burgonya, só
2 dl (13-14 dkg) finomliszt
1 kiskanál süt?por
1 kiskanál fokhagymás só
7 dkg vaj vagy margarin
kb. 0,7 dl víz
a tetejére:
50 dkg fagyasztott
parajpüré
2 tojás, 2 dl tej
1 kiskanál fokhagymás só
fél kiskanál ?rölt bors
kb. 10 dkg reszelt sajt
a forma kikenéséhez:
vaj vagy margarin
1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megf?zzük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. Amikor kih?lt, a lisztet, a süt?port, a fokhagymás sót és az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy egy kicsit lágy tésztát kapjunk. Egy 26 centi átmér?j?, alacsony perem?, enyhén kikent tortaformát a tésztával kibélelünk. 2. Közben a parajt szobah?mérsékleten fölengedjük, majd egy konyharuhába tekerve levét jól kinyomkodjuk. 3. A tojásokat kissé fölverjük, a tejet belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt sajtot és a parajpürét is hozzáadjuk. 4. Ezt a masszát a tésztára öntjük és el?melegített süt?ben, a közepesnél egy kissé er?sebb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 30 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 222 kcal / 928 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Sauvignon Blanc `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY