Megjelenítés módja:
 
Előző 1 721 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gidasült

GidasültHozzávalók (8 személyre)

egy fiatal kecske combja
egészben (kb. 2,4 kg)
20 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej fokhagyma
5 ev?kanál grillpác f?szer-
keverék (másféle f?szerkeverék
is lehet, például magyaros,
grill, provence-i)
8 ev?kanál olaj

      A combról a faggyús, inas részeket levágjuk, majd a húst megmossuk, leszárogatjuk. A lábszár végz?désénél a húst körbevágjuk, különben sütéskor összezsugorodik. A szalonnát 0,5 centi vastag hasábokra vágjuk, és a húst alul-felül a rostokkal párhuzamosan s?r?n megt?zdeljük vele; erre a m?veletre speciális konyhai eszköz a spékel?t?. Ennek hiányában a combot keskeny késsel felszúrjuk, és a lefagyasztott (különben hajlik, nem lehet a lyukba bújtatni) szalonnacsíkokat belet?zzük. A kecske húsa kevés zsiradékot tartalmaz, ezért szalonna nélkül kiszáradhat. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket félbevágjuk, a húsba nyomkodjuk. Ezután a f?szerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, olajjal körben meglocsoljuk, és h?t?szekrényben 2 napig érleljük. Végül tepsire fektetjük, olajával meglocsoljuk, a megmaradt szalonnát és b?rkét rádobjuk, majd el?melegített süt?ben, a közepesnél valamivel nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) 1 óra 30 percen át sütjük. Közben zsírjával gyakorta meglocsoljuk, többször megforgatjuk. Se víz nem kell alá, sem fólia a tetejére. Valahányszor a teteje túlzottan pirul, a combot csak megfordítjuk, így biztosan nem ég meg. Ha kész, 10 percig pihentetjük, majd rostjaira mer?legesen fölszeleteljük. Akkor jó, ha középen rózsaszín?, de nem véres, és apró szalonnakockák látszanak a vágásfelületén. Pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 435 kcal / 1819 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY