Megjelenítés módja:
 
Előző 1 476 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Vörösboros-tejszínes báránysült

Vörösboros-tejszínes báránysültHozzávalók

80 dkg kicsontozott báránylapocka
vagy comb egyben
kb. 1 ev?kanál só
1-1 vöröshagyma, sárgarépa
és petrezselyemgyökér
kis darabka zeller
5-6 ev?kanál olaj
2 ev?kanál paradicsompüré
2,5-2,5 dl vörösbor és víz
2 babérlevél
1-1 csapott kiskanál szárított
kakukkf? és egész fekete bors
2 dl tejszín, 1 ev?kanál finomliszt
a körethez:
30 dkg burgonya, só
16 dkg finomliszt
4 tojás
késhegynyi reszelt szerecsendió
8-10 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj

      A húst megmossuk, leszárogatjuk, a só kétharmadával bedörzsöljük, és eredeti formájára visszahajtva megkötözzük, hogy szép formás legyen. A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyra fölszeleteljük. Az olajat lábasban megforrósítjuk, és a lapockát körös-körül fehéredésig pirítjuk rajta, azután félretesszük. Visszamaradó zsírjában a zöldségeket 3-4 percig sütjük, majd a paradicsompürével még 1 percig pirítjuk. A borral és a vízzel fölöntjük, megsózzuk, megf?szerezzük, az el?sütött húst belerakjuk. Ha a leve forr, lefedjük, és a pecsenyét kis lángon kb. 1 óra 30 perc alatt puhára pároljuk. Amikor kész, lecsöpögtetve vágódeszkára fektetjük, a spárgát lefejtjük róla. A tejszínt a liszttel simára keverjük, a boros-zöldséges lébe öntjük, és 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszer?en bes?r?södik. A babérlevelet kidobjuk bel?le, majd a zöldségekkel együtt áttörjük, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk. Tálaláskor a rostjaira mer?legesen fölszeletelt húst mártásával leöntjük. Burgonyaropogós illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 1097 kcal / 4586 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi pinot noir `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY