Megjelenítés módja:
 
Előző 1 462 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Egészben sült báránygerinc

Egészben sült báránygerincHozzávalók

kb. 1,5 kg konyhakész
báránygerinc, só
6-7 ev?kanál olaj

      A gerincet az esetleg rajta maradt inaktól, b?nyegt?l megtisztítjuk, de egy vékony zsírréteget rajta hagyunk. Megsózzuk; más f?szert nemigen használunk hozzá, hogy a hús különleges íze jobban érvényesüljön. Forró süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 10 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk, a tüzet közepesre mérsékeljük (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C), és nagyságától függ?en további 20-30 percig sütjük. A csontról lefejtve, fölszeletelve tálaljuk. Akkor jó, ha a közepe rózsaszín?, de nem véres.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 495 kcal / 2070 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri pinot noir `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY