Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1520 1 2 ... 1631  Utolsó


Malacpecsenye zöldborsos epermártással

Malacpecsenye zöldborsos epermártássalHozzávalók

80 dkg malac hasa alja
só, ?rölt bors
ételízesít? por
3-4 ev?kanál olaj
a mártáshoz:
30 dkg eper
2 ev?kanál nem túl sós
szójamártás
1 ev?kanál zöldbors
1 ev?kanál cukor
csipetnyi só és ?rölt bors

      A húst sóval bedörzsöljük, és szorosan felgöngyöljük úgy, hogy a zsírosabb oldala legyen kifelé. Ezután jó ujjnyi szeletekre vágjuk, majd az így kapott tekercseket fogvájóval vagy hústuvel rögzítjük, nehogy szétessenek. Sóval, borssal, ételízesítô porral körös-körül mindegyiket megszórjuk. Az olajat serpenyôben kissé megmelegítjük, és a húst a közepesnél valamivel erôsebb lángon oldalanként kb. 4-4 perc alatt pirosra sütjük benne. A mártáshoz az epret megtisztítjuk. Felét ösz-szetörjük vagy turmixoljuk és a tuzre tesszük. A szójamártást, a zöldborsot, a cukrot hozzáadjuk, megborsozzuk, ha kell, meg is sózzuk. Végül a tuzrôl levéve a maradék, apró kockákra vágott epret is belekeverjük. A lecsöpögtetett malacpecsenyét a forró epermártással és friss fehér kenyérrel kínáljuk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 655 kcal / 2738 kJ.
Italajánlat: Száraz vörösbor Villányi Kékoportó `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY