Megjelenítés módja:
 
Előző 1 580 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Faddi kárász

Faddi kárászHozzávalók

1 kg kárász, 10 dkg só
1-1 kiskanálnyi szegfubors,
szemes fekete bors,
koriander, mustármag
2 babérlevél
2,5 dl víz
2 ev?kanál fehérborecet
0,5 dl száraz fehérbor
2,5 dl olaj, 2 citrom

      Elkészítési módja valószín?leg még a török uralom el?tti id?kre nyúlik vissza, mert nincs benne sem ?rölt paprika, sem hagyma, ami nélkül a halételek ma a Duna mentén elképzelhetetlenek. Ehhez a hideg el?ételként kínálható fogáshoz lehet?leg friss, él? halat kell venni. Mindegyiket lepikkelyezzük, fejüket levágjuk, a bels?séget eltávolítjuk bel?lük. Az így el?készített kárászokat hideg vízben alaposan kimossuk, megsózzuk, majd a szegf?- és fekete bors, a koriander és a mustármag keverékével megszórjuk. Egy éjszakán át h?vös helyen állni hagyjuk. Ezután ? anélkül, hogy a sót és a f?szereket leöblítenénk róluk ? a halakat egy széles lábasba egymás mellé fektetjük. A babérleveleket közéjük t?zzük. A vízzel, az ecettel, a fehérborral és az olajjal meglocsoljuk. Egészen kis lángon, lefedve 3 órán át f?zzük. Ezalatt a szálkák is ehet?re puhulnak. A páclében hagyjuk kih?lni, majd sz?r?lapáttal egyenként tányérra emeljük és citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Külön kínálunk hozzá citromot, hogy mindenki kedvére csöpögtethessen rá. H?vös helyen több napig eláll.


Elkészítési id?: 30 perc + pácolás, f?zés.
Egy adag: 936 kcal / 3913 kJ.
Italajánlat: száraz kadarka Szekszárdi fehér kadarka `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY