Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1051 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Eper tiramisu módra

Eper tiramisu módraHozzávalók

a tiramisukrémhez:
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 ev?kanál kristálycukor
25 dkg natúr krémsajt
(Azzuro krémsajt)
fél kupica konyak
a tálaláshoz:
12 babapiskóta
25 dkg friss eper
fél csokor friss citromf?

      A tiramisukrémhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral fehéredésig keverjük. A krémsajtot hozzáadjuk, simára dolgozzuk, ízét a konyakkal megbolondítjuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk, és letakarva 15-20 percre mélyh?t?be tesszük, hogy kissé megdermedjen. Az eper szárát lecsipkedjük, majd a gyümölcsöt megmossuk, a nagyobb szemeket négy- be-, a kisebbeket félbevágjuk. Tá-laláskor minden tányérra 3 ev?-kanálnyi tiramisukrémet halmozunk. Tányéronként 3-3 babapiskótát kettétörve a krémbe nyomunk, végül az eperrel b?ven megszórjuk. A citromf? egyik felét vékony csíkokra metéljük, desszertünkre szórjuk, a maradékkal pedig szépen kidíszítjük.


Elkészítési id?: 20 perc + h?tés.
Egy adag: 393 kcal / 1643 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Portói Tawny.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY